#1 månedsupdate: Mine investeringer er steget 9%, og jeg hader mig selv for det

For at du kan få et eller andet at spille bold op af, så vil jeg hver måned lave en månedsopdatering, hvor jeg skriver om, hvordan min måned er gået. Både i forhold til mine investeringer, bloggen og hvad der lige ku’ være interessant.

Vi går down and dirty til værks, og kigger mine helt nøgne tal for måneden igennem. Angstprovokerende.

Og derfor er jeg også i lidt af et dilemma. Jeg kan ikke helt finde ud af, hvor offentlig jeg har lyst til at være med min privatøkonomi. Endnu, hvert fald.

Så det summer jeg lidt over. Men lad os komme til sagen.

Så hvordan gik måneden?

Den første månedsopdatering her er et sammentræk af januar og februar, men vil fremadrettet selvfølgelig naturligt nok tage udgangspunkt i den måned, vi kommer fra.

Nå, men de første to måneder her. Ja, mine investeringer er faktisk steget med 9%. Men S&P 500 indekset er kun steget 4,47%. Og det danske C25 indeks er endda faldet 4,16%.

Så jeg har været en rigtig dygtig investor og simpelthen outperformet det amerikanske S&P 500, som er det indeks, jeg benchmarker mig imod.

Hvor er jeg god.

Du er din egen værste fjende som investor.

Sandheden er, at jeg hader mig selv for det her. Det er et billede på, at jeg ikke investerer, som jeg prædiker. Og som jeg ved, er klogest.

Det er også et billede på, at du er din egen værste fjende som investor. På en eller anden måde lider jeg stadig af et eller andet ‘overconfidence-bias’, der gør, at jeg åbenbart tror, at jeg ved bedre, og at lige præcis jeg er så gudsbenådet, at jeg kan slå markedet. Vrøvl.

Jeg kan ikke slå markedet. Du kan ikke slå markedet. Ingen kan slå markedet.

Køb indeks-fonde. Set and forget. Lev dit liv. Bliv dygtig til noget, du rent faktisk kan blive dygtig til.

“The first principle is that you must not fool yourself — and you are the easiest person to fool.”

Richard P. Feynman

Nå, men hvor pokker er kæden så hoppet af? Den er hoppet af der, hvor jeg før jul købte mig ind i Ethereum. Det er den her kryptovaluta. Og det er gået fremragende. For nu. Og jeg vil ikke anbefale dig at gøre det samme. Det er en lotteriseddel. Det er dumt.

Men det succesfulde køb har åbenbart gjort mig så rasende vanvittig, at jeg tilmed denne måned købte for 25.000,- kr GameStop aktier i kurs 270$. Det viste sig så, at jeg kom lidt for sent med til festen, og solgte dem for et par uger siden i kurs 50$. Med et tab på 20.000,- kr.

Tre dage efter jeg solgte GameStop steg de til 120$, og bliver i skrivende stund handlet i 135$.

Så den her får du gratis: Lad være med at køb højt for at sælge lavt. For så at se kursen stige til det tre-dobbelte et par dage efter. Det krævede lige et par dages selvransagelse.

Når det så er sagt, så havde jeg det faktisk fint med tabet, da jeg gerne ville støtte GameStop-sagen. Og det var også mest for det politiske, at jeg købte med.


Her er mine tal for måneden:

  • Opsparingsrate: 21%

  • Tid til økonomisk uafhængighed: 7 år og én måned.


Tal for fisker’s investeringer:

  • Besøgende: 79 brugere

  • Udgifter til siden: 810,- kr

  • Organiske indtægter fra siden: 0,- kr


På nuværende tidspunkt har jeg hverken offentliggjort eller fortalt nogen om siden her, så vi bliver forhåbentligt ikke ved med at ligge så lavt. Al hjælp og tips til at udbrede siden her modtages med kyshånd.

Normalt ville jeg også anbefale noget læsestof, men jeg har åbenbart ikke læst noget, der lige popper op i hovedet.

Vi ses på en anden side.


Forrige
Forrige

Investering er nemt - hold det simpelt og slå de professionelle

Næste
Næste

Sådan bliver du økonomisk uafhængig